Hur felsöker man en HDMI kabel?

Hej,
Hur kan jag felsöka om/vad som felar med HDMI?
Köpte en laptop av er våren 2020.
Jag får ta in och ur kabeln för att extra skärmen ska starta, hur kommer det sig?

Kommentarer

• Hej Camilla,

Menar du mellan gångerna du har haft datorn avstängd? eller menar du att bilden bara försvinner ibland och när du då drar ur kabeln och stoppar i den igen får du åter bild?
    Har ni testat en annan kabel?
    Felix Teamleader
  • Både och, men idag har det hänt varje gång datorn går ner i viloläge.
  • hmm okej.

Skulle kunna vara en inställning. Har du gjort de senaste uppdateringarna?
    Hade du testat med en annan sladd?
    Felix Teamleader
  • Nej jag har ingen annan kabel tyvärr.
    Det har varit så här till och från sedan köp, men idag mer än vanligt.
    Inställning och uppdatering, vad skulle det vara för uppdatering som jag missat tänker du?
  • Okej, jag förstår. Om du vet någon som har en HDMI så skulle du kunna testa för att enkelt utesluta fel på kabeln. Kolla sedan om windows är uppdaterad. Kan även finnas drivrutiner som behöver uppdateras om du kikar på enhetshanteraren.

Felix Teamleader
  • Tack för svar, så det kan inte vara porten i datorn som felar?
  • Det skulle det kunna vara också, men om vi kan utesluta de andra nämnda potentiella felen först så kan vi gå vidare med ärendet och då ta in den på felsökning om det skulle behövas. Men börja med att kolla sladden. Om du har en annan enhet så kan ta sladden du har nu och koppla mellan en annan enhet bara för att se om den funkar.

Återkom även med ditt order id.
    Felix Teamleader
  • Ok jag testar det, tack!
  • Ingen fara,

Återkom om problemet kvarstår efter er felsökning.
    Ha en trevlig helg!